Albirea dintilor
Dinții încep să-și piardă culoarea albă originală din mai multe motive. Unele dintre ele pot fi mai dificile de prevenit, în timp ce altele sunt pur și simplu o chestiune de schimbare a stilului de viață
Dintre obiceiurile alimentare, consumul de cafea, băuturile carbogazoase şi fumatul, sunt cele considerate responsabile pentru pătarea, decolorarea şi chiar deteriorarea dinţilor. De asemenea, unele medicamente precum antihistaminicele, antipsihoticele şi medicamentele pentru tratarea hipertensiunii pot avea ca efect secundar decolorarea dinţilor.
După ce dinții au fost curățați de placă, tartru și alte resturi, albirea dinților poate înălbi suprafața dinților pentru a crea un aspect mai luminos și mai alb cu o nuanță de până la 5 până la 8 ori mai deschisă.
Albirea dinților este una dintre cele mai de bază proceduri in stomatologia cosmetică.
Albirea se poate face prin 2 metode:
1. Albirea profesionala in cabinetul stomatologic
Această metodă este rapidă şi implică o substanţă ce se aplică direct pe dinți. Metoda implica apoi căldura, o lumină specială sau un laser, astfel rezultatele se văd într-un singur tratament de 30-60 de minute.
2. Gutiera de albire
Gutiera pentru albire este un dispozitiv transparent, moale și elastic care se atașează pe arcadele dentare. Aceasta poate fi folosită atât la domiciliu, cât și la cabinetul stomatologic si vin însoțite de un gel special care asigură albirea uniformă a suprafeței fiecărui dinte pe perioada purtării acestora.